I bingohallen

Hur går det till egentligen när man spelar bingo i en bingohall? Det är egentligen ganska enkelt och det är väldigt trevligt. På de allra flesta orter i Sverige finns det en bingohall att spela i, i dagsläget finns det ca hundra stycken utspridda över landet.

När man kommer dit så väljer man vilka spel man vill spela och köper brickor till dem. Sedan sätter man sig helt enkelt i bingohallen där dragningen ska ske och inväntar dragningen med spänning och sin duttpenna i högsta hugg. En duttpenna är en filtpenna med bläck som man använder för att enkelt markera de nummer som dras på sin bricka. Det finns även bingohallar där man spelar på en dataskärm, då behöver man inga egna verktyg utan klickar enkelt på skärmen.

När numren dras så är det en bingoutropare som ropar ut numren i en mikrofon samtidigt som de visas på en tavla eller en skärm. Har man numret på någon av sina brickor så duttar man i det med sin duttpenna. Man behöver inte oroa sig för att missa något eftersom att utropade nummer alltid står kvar på tavlan eller skärmen en stund så att man kan kontrollera. Får man bingo så ropar man det och får sin vinst. I spel på bingohall så består inte alla priser av pengar, det kan även vara så kallade varuvinster. Det kan till exempel vara en årsförbrukning av kaffe eller något annat roligt som en resa.

Men det är ju som sagt inte bara spelen som är det roliga i en bingohall, det är att mötas, att umgås och för en del, att få ett socialt sammanhang. Det är inte bara gamlingar som spelar bingo längre, den tiden är för längesedan förbi. Idag hittar du alla typer av människor i alla åldrar på bingohallen. Man umgås mellan spelen i ett anslutande fik eller i själva bingohallen, för människor som inte jobbar av en eller annan anledning är bingohallen en viktig mötesplats. Och det är även ett mysigt sätt att göra något tillsammans med sina vänner en torsdagskväll.